Oregon State University – Valley Football Center, Corvallis, Oregon, North America Oregon State University – Valley Football Center, Corvallis, Oregon, North America

Oregon State University – Valley Football Center, Corvallis, Oregon, North America

Client: HNTB

Services: Cost Management & Quantity Surveying

Overview

As part of a 15-year comprehensive athletic and educational facilities plan, the Valley Football Center at the Oregon State University is currently undergoing a major renovation and expansion.

This $42-million project includes doubling the size of the current locker room, additional therapy pools, additional ticket holder entrance, as well as a new media center.

The Details

The project will add 38,000 square feet to the facility and renovate a total of 27,500 square feet, adding over 119,000 square feet in total. A new concourse will connect the east and west stadium sides, and the end-zone seating will be reconstructed with improved sightlines. The total stadium seating count will be 43,319.

RLB provided cost management services from concept to construction, in addition to general contractor / construction manager reconciliation at each phase.